Pienet uunimunakkaat muffinivuoassa




Kun hiokoo, nälättää eikä oikeen mitään ihmeitä ole jääkaapissa, tehdään silloin yleensä "mitä kaapistalöytyy"-ruokaa.
Meillä se oli nyt muffinsivuoassa pieniä annosmunakkaita.

Meillä oli kaapissa Kivikylän JuhlaSuomea, tuota "hevosmaggaraa", jota tuli näihin tuollainen 15 sentin pala, ehkä noin 2 dl, mutta se voi korvata esim. kinkkukuutioilla/metukalla/balkanilla. Kuitenkin jotain sellaista, joka on vähän voimakkaamman makuista, kuin tavallinen blööri.


12 annosvuokaa
8 pientä kananmunaa
(isoja riittää tuo 6)
n. 2 dl Kivikylän Suomimakkaraa
raejuustoa 1,5 dl
1 punasipuli
12 minitomaattia
tuoretta basilikaa
kuivattua basilikaa
mustapippuria
hiven suolaa
cayannepippuria 1/2 tl
loraus vishyä

Vatkataan munien rakenne rikki. 
Pilko valmiiksi punasipuli kuutioiksi.
Loraus vichyä joukkoon ja sen jälkeen muut tarveaineet määrittämättömässä järjestyksessä sekoitetaan munamassaan. 
Mausteet ja viimeksi pienitään oikeen kunnolla tuoretta basilikaa joukkoon.

Kaadetaan annosvuokiin ja jokaiseen vielä pinnalle minitomaatti halkaistuna päälle.

Uuniin paistumaan 175 asteeseen 20 minuutiksi.
Ja ei kun nauttimaan.

Kommentit