10.9.2015

Cheddar Poppis- kesäkurpitsa piirakka



Piirakan pohja:

1/2 dl vettä
3/4 tl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisleseitä
2 rkl ruokaöljyä



Täyte:

Kesäkurpitsa 
Kirsikkatomaatteja
Kariniemen Cheddar Poppiksia
1 prk Creme Bonjour Cuisine Sipulisekoitusta
Valio maustettua ruokakermaa n 1-1,5 dl
2 kananmunaa
1/2 tl pippuriseosta
persiljaa
juustoraastetta n. 1 dl


Sekoita kylmä vesi ja muut pohja-ainekset nopeasti taikinaksi.
Painele taikina voideltuun piirasvuokaanja nosta jääkaappiin odottamaan.

Valmista täyte:

Paloittele kesäkurpitsa ja kuullota kevyesti öljyssä.



Halkaiset Poppikset ja kirsikkatomaatit ja asettele sopiva määrä kesäkurpitsojen pinnalle.


Sekoita keskenään Sipuli valmiste, kananmunat ja kerma.
Lopuksi juustoraaste ja mausteet.
Kaada piirakan päälle.
Ripottele vielä päälle tuoretta ruohosipulia.

Paista piirakkaa 175 asteessa 50-60 min


Hevosmakkara risotto


Eilen testasin uutta Hevoslenkkiä, jossa on 82 % lihaa.
Jakaantuen 70 % hevosta ja 30% sikaa.
Ja älyttömän hyvää tästä tulikin.




Hevoslenkin pilkoin pieneksi ja ruskistin kevyesti oliiviöljyssä.



Samoin yksi kesäkurpitsa kuutioiksi ja kevyt ruskistus pannulla.


Porkkanana käytin tänään pakasteesta Babyporkkanoita pussillisen.
Lämmitin hetken mikrossa ja paloittelin palasiksi.


 Vielä pussillinen herne-maissi-paprikaa.


 Risottoriisi oli silläaikaa kiehunut ja lisäsin muut kypsän riisin joukkoon.


 Vielä n. 200 g (tai reilummin) sulatejuustoa sekoitetaan joukkoon.

Ja tsädää.. Risotto on syötävässä kunnossa.