22.1.2013

Suklaakääretorttu




Kun on kipeä, on mielestäni melkoinen syy saada herkutella.... ;O)
Kuvan suklaakääretorttu:


4 munaa
1,5 sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2-3 rkl kaakaojauhetta
(Kyseiseen torttuun tein taikinan 1,5 kertaisena)

TÄYTE:
Tein melko reilun täytteen
2 prk aprikoosi Pilttiä
1pss Blå Band Valkosuklaa-nougatmoussea
(valmistin ohjeen mukaan)
1.5 kertaiseen taikinaan saa täytekin olla ohjetta reilumpi

KUORRUTUS:
1 prk Flora Vispiä
n. 100 g tummaa suklaata



Sekoita jauhot,leivinjauhe ja kaakao keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kunnolla vaahdoksi ja lisää jauhoseos mieluiten siivilän läpi vaahtoon, kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina tasaiseksi  uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 5 min.
Kumoa paistettu levy heti leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu hieman sokeria ( jos haluaa)
Levitä täyte ja kääri torttu napakalle rullalle.

Jätä levyn saumakohta rullan alle.Vatkaa FloraVispi vaahdoksi.
Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
Kaada sulatettu suklaa vaahdon joukkoon ja sekoita.

Levitä kerma päälle ja koristele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissani on käytössä kommenttien tarkistus toiminto, joten kommenttisi näkyminen julkisesti saattaa kestää jonkin tovin.
Kiitos kommentoinnista!