31.5.2010

SUKLAA-APRIKOOSI-KAHVIKAKKU






1,2 litran vuoan  mukana tuli perusohje:
125 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
1,5 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne varovasti taikinaan.
Paista uunin alaosassa n. 40 minuuttia.
Jostain syystä ohjeesta oli uunin lämpötila jätetty/jäänyt pois.
Mutta paistoin tuon 40 min 175 asteessa.

Sekoitin jauhoihin kaakakojauhetta n. mututuntumalla, saadakseni kakusta suklaisen.
Ja lisäsin taikinan joukkoon vuorotellen kuivien aineiden kanssa n. 1,5 dl
kuivattuja, pehmeitä aprikooseja paloiteltuina.