20.12.2009

KAURALASTUT



( n. 20 kpl)



50 g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 muna

Sulata voi/margariini kattilassa ja anna jäähtyä hetken aikaa. 
Lisää joukkoon muut aineet puuhaarukalla sekoittaen. 
Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita lusikalla. 
Jätä nokareiden ympärille reilusti tilaa, 
koska lastut leviävät pellillä lämmetessään. 
              Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.

HEDELMÄKAKKU



Ainekset: ( 2 l:n vuoka)
2 tlk (170g) cocktailkirsikoita
( punaisia ja vihreitä)
n. 4 dl vehnäjauhoja
250 g rusinoita
100 g hillottua appelsiininkuorta
100 g sukaattia
100 g taateleita
100g kuivattuja kirsikoita
1,5 dl rouhittua pähkinää
225 g voita tai margariinia
n 2 dl sokeria
4 munaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl konjakkia
½ dl cocktailkirsikoiden lientä

1. Leikkaa kirsikat puolikkaiksi. Jauhota ne ja muut hedelmät huolellisesti.
2. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen taikinaan ja sekoita sitä voimakkaasti jokaisen munan lisäämisen jälkeen.
3. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää taikinaan. Lisää viimeksi konjakki ja kirsikoiden liemi.
    4. Kypsennä kakku hyvin voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 150 asteessa noin 1,5 tuntia.. 
Kumoa kakku ja jäähdytä vuoan alla.