20.2.2009

KINKKUKIUSAUSTA JA HEDELMIÄ













Ruoaksi piti saada jotakin helposti valmistettavaa, joten helpoista aineksista maukasta ruokaa....  ;O)

Tähän laitoin vain ison pussillisen sipuli-perunasekoitusta ja purkillisen kinkkusuikaleita.

Joukkoon n. 4 dl ruokakermaa ja mausteita:

hiven suolaa, maustepippuria, aavistus valkosipulia ja ruohosipulia.

Uuunin lämpö 200 astetta ja pidän sitä siellä reilun tunnin ajan.

Nuo kaupan valmiit peruna-sipuliseokset kun mielestäni vaativat kunnon "muhimisen", ennen kuin ovat tarpeeksi kypsiä.

Eikä tämä sitten paljon muuta tarvitsekaan, kuin seurakseen jonkun tuoresalaatin. Tässä vihreää salaattia, tomaattia ja kurkkua.



Jälkkäriksi paloitelin tuoreen ananaksen ja puolikkaan vesimelonia. Vispasin vielä päälle purkillisen Flora vispiä.

Kun en  ollut pitkään aikaan ostanut ja syönyt tuoretta ananasta, oli yllätys inhottava joka minulle sen syömisestä seurasi.

Koko kielen pinta alkoi "polttaa", kuin joku olisi vedellyt sitä nokkosilla tai pistellyt takiaisilla. Tätä kesti monta tuntia, tosin se pikkuhiljaa väheni.

Aluksi pelkäsin saaneeni allergisen reaktion( en tosin tiedä vaikka olisi ollutkin jokin sellainen, olen allerginen monelle muullekin asialle).

Sitten mietin, oliko ananas vain sen verran raaka, että tuo kokemus aiheutui siitä???!!!

Tosin en pysty syömään myöskään vihreää kiiviä, joka on vähänkin "kova"/raaka, se saa aikaan kielessäni samanlaisen "pakotuksen".
Keltainen kiivi ei tätä aiheuta ja syönkin paljon mieluummin niitä,s illoin kun niitä vain on saatavilla.