25.3.2009

PÄÄRYNÄ-RAHKATORTTU



Meillähän syötiin tänään yhtä minun lempiherkuistani:


PÄÄRYNÄ- RAHKATORTTU

Pohja:

100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 prk ( a' 250g) rahkaa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja tai Ohrakasta
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohukermaa
Purkillinen säilykepäärynöitä.
1. Voitele tasapohjainen irtoreunainen vuoka ( n. 25 cm halkaisijaltaan)
2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää muna vatkaten. Lisää sitten vehnäjauho-leivinjauheseos.
4. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna vuoan seistä kylmässä sen aikaa, kun valmistat täytteen.
5. Sekoita rahka tasaiseksi ja vatkaa sileäksi.
6. Lisää munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sekoita ne täytteeseen.
7. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
8. Lado päärynän puolikkaat pohjan pinnalle.9.. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
10.. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.
11. Anna tortun jäähtyä haaleaksi vuoassa.
Irrota varovasti rengas tortun ympäriltä.



Tätä rahkatorttua olen tehnyt varmaan kohta 15 vuotta ja aina edelleenkin se on mielestäni jumalaisen hyvää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissani on käytössä kommenttien tarkistus toiminto, joten kommenttisi näkyminen julkisesti saattaa kestää jonkin tovin.
Kiitos kommentoinnista!