18.9.2008

KURPITSA-VERIGREIPPIHILLO



                   Tämän sain aikaiseksi äidiltä saamistani kurpitsoista.
                    Hilloon tuli:

                                     n. 1 kg kurpitsaa
                                     n. 500 g hillosokeria
                                     2 verigreippiä
                                     1 dl vettä

                                   Kuori  ja pilko kurpitsa pieniksi kuutioiksi.
                                   Keitä vesitilkassa noin puolisen tuntia,
                                   pehmeäksi.
                                  
                                   Lisää joukkoon verigreipit, joista kaikki
                                   kalvot on poistettu. 
                                   Hilloon käytettään vain hedelmäliha.
                                   Soseuta esim. sauvasekoittimella soseeksi.

                                   Lisää joukkoon hillosokeri ja keitä hiljalleen  
                                   noin 10 min. välillä sekoittaen.
                                   
                                   Purkita hillo kuumana.

                                   Verigreipin tilalla voi käyttää esim sitruunaa.