8.9.2008

LUUMUPIIRAKKA



                        Tyttären luokse kahville vein viemisinä:


                             
                                      300 g margariinia tai voita
                                      3 dl sokeria
                                      4 munaa
                                      5 dl vehnäjauhoja
                                      1 dl perunajauhoja
                                      3 tl leivinjauhetta
                                      2 dl maitoa tai kermaa
                         PÄÄLLE:
                                      Tuoreita luumuja
                                      2 prk maitorahkaa
                                      sokeria ja kanelia

                       1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi
                       2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten
                       3. Sekoita kuivat aineet kesekenään ja lisää ne 
                           yhdessä maidon kanssa taikinaan.
                       4. Levitä taikina uunipellille. ( jos teet vain puoli
                           määrää ohjeesta,
                           mahtuu se pyöreään irtopohja vuokaan)
                       5. Pursota/levitä päälle rahka johon on sekoitettu 
                           kaneli/sokeriseosta ja lado luumut pinnalle. 
                           Niiden päälle voi vielä levittää
                           kaneli/sokeria mikäli pitää makeammasta.
                       6. Paista torttua 175 asteessa alimmalla tasolla 
                           n. 40-45 minuuttia.
Sekoitin rahkan joukkoon melko reippaasti tuota kaneli/sokeri seosta. 
Luumu kun olivat melko kirpeitä. 
Rahkaseos on aina ennen ollut mielestäni melko vaikea levittää kauniisti piirakan pinnalle, joten laitoin sen nyt pursottimeen ja pursottelin piiraalle. 

Harmi, etten huomannut kuvata piirakkaa ennen paistamista, siinä vaiheessa se näet näytti paljon kauniimmalta............  ;O)