4.9.2008

PUOLUKKAVISPIPUURO





                        Vispipuuro eri marjoista tehtynä on maukas jälkiruoka- tai välipalapuuro.






                                                 n. 4 dl marjoja, esim. puolukoita,
                                                 karpaloita, karviaismarjoja, punaherukoita,
                                                 raparperipaloja tai mansikoita.

                                                 1 l vettä
                                                 1- 1 1/2 dl sokeria
                                                 75 g ( runsas 1 dl ) mannasuurimoita
                                                 1 rkl perunajauhoja
                                                 3-4 rkl vettä


                                   1. Survo puhdistetut marjat . Keitä marjasurvosta 5- 10 min. ja siivilöi
                                       kuoret ja siemenet pois mehusta. Raparperejä ei tarvitse siivilöidä.
                           
                               2. Mausta mehu sokerilla, kuumenna kiehuvaksi 
                              ja vispilöi mannasuurimot sen joukkoon.
                                       Keitä puuroa suurimoiden ohjeen mukaan
( 5 tai 20 min. )
  
                                   3. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan
               ja suurusta puuro seoksella.
                                  Näin valmiista puurosta tulee pehmeä ja kiiltävä.

                           4. Jäähdytä puuroa hieman ja vatkaa se kuohkeaksi.

                                   5. Kaada laakealle vadille, ripottele päälle ja jäähdytä se.