Firenzen suklaakakku





Kakun ohje on kopioitu jostakin lehdestä. Kakustani vaan tuli melko matala, vuoan ollessa tuota ohjeen vuokaa laakeampi.

                             (8-12 hengelle)


                              1 dl juoksevaa leivontarasvaa tai 100 g voita
                              200 g tummaa suklaata
                              4 kananmunankeltuaista
                              3 dl tomusokeria
                              2 tl vaniljasokeria
                              1/2 dl perunajauhoja
                              4 munanvalkuaista
                              korppujauhoja


1. Kuumenna juokseva leivontarasva tai voi kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa rasvan joukkoon.
2. Voitele ja jauhota korppujauholla halkaisijaltaan 21 cm:n tai 18 cm:n  kokoinen irtopohjavuoka.
    Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla.
3. Vaahdota kananmunankeltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa joukkoon perunajauhot.
    Lisää valuva suklaa taikinaan.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinaan puukauhallinen kerrallaan.
    Sekoita varovasti.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.
6. Jäähdytä kakku. Irrota se vuoasta ja kumoa tarjoituastialle.
7. koristele kakku esim. tomusokerilla, marengeill, marjoilla ja suklaalastuilla.
8. Tarjoile kakku viritetyn jäätelön tai marjojen ja kermavaahdon kera

Kommentit